Konu
:
Yıldız Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Yıldız Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yıldız Tatlısı
Malzemeler :
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Alabildiği kadar un
200 gr tereyağı
200 gr ceviz içi
100 gr nişasta(açarken kullanmak için)
1 fiske tuz
Şarbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım adet limo suyu
Hazırlanışı:
Derin bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve bir tutam tuzu ekleyip elle çırpın
İçine yavaş yavaş un ekleyerek hamur hazıryın
Kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır
Hamuru ceviz büyüklüğnde on tane parçaya ayırın
Üzeini örterek 15 dakika dinlendirin
Dinlenen hamurun üzerine nişasta serperek oklava ile incecik açın
Açılan yufkanın bir kenarını 10 cm genişliğinde üstüne kapatın
Bu kısam 6-7 cm arayla kıyılmış ceviz koyun
Karşı kenarı pile yapın
Ceviz konan kısmı üzerine kapatın
Ceviz konan kısımlar ortada kalacak şekilde büzün
Büzülen kısımlardan kesilerek fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine eritilmiş tereyağını kaşıkla gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Sıcakken üzerine soğuk şurubu dökün
Üç bardak şeker ile 3 bardak suyu kaynatın: Hafif koyulaşınca limon suyunu ekleyin
Çok koyu olmamalıdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul