Yalnız Mesajı Göster

Yıldız Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yıldız Tatlısı





Malzemeler :


1 çay bardağı sıvı yağ

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

Alabildiği kadar un

200 gr tereyağı

200 gr ceviz içi

100 gr nişasta(açarken kullanmak için)

1 fiske tuz



Şarbeti İçin:


3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

Yarım adet limo suyu


Hazırlanışı:


Derin bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve bir tutam tuzu ekleyip elle çırpın İçine yavaş yavaş un ekleyerek hamur hazıryın Kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır Hamuru ceviz büyüklüğnde on tane parçaya ayırın Üzeini örterek 15 dakika dinlendirin Dinlenen hamurun üzerine nişasta serperek oklava ile incecik açın


Açılan yufkanın bir kenarını 10 cm genişliğinde üstüne kapatın Bu kısam 6-7 cm arayla kıyılmış ceviz koyun Karşı kenarı pile yapın Ceviz konan kısmı üzerine kapatın Ceviz konan kısımlar ortada kalacak şekilde büzün Büzülen kısımlardan kesilerek fırın tepsisine yerleştirin Üzerine eritilmiş tereyağını kaşıkla gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin Sıcakken üzerine soğuk şurubu dökün


Üç bardak şeker ile 3 bardak suyu kaynatın: Hafif koyulaşınca limon suyunu ekleyin Çok koyu olmamalıdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla