Konu
:
Toz Bademli Keşkül
Yalnız Mesajı Göster
Toz Bademli Keşkül
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Toz Bademli Keşkül
sütlü tatlılar - keşkül nasıl yapılır
MAZLEMELER:
* 1 litre süt
* 2 yemek kaşığı toz badem (kabuğu ayıklanmış bademi kurutarak rondodan geçirin)
* 2 yemek kaşığı antep fıstığı (rondodan geçirin)
* 3 yemek kaşığı pirinç unu
* 2 yemek kaşığı hindistancevizi
* 1 su bardağı şeker
* 1 tutam tuz
YAPILIŞI:
1
Hindistancevizi ve şeker hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin
2
Şeker ve hindistancevizi rendesini de ekleyerek yine sürekli karıştırarak 7-8 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp kaselere paylaştırın
3
Buzdolabında 2-3 saat soğutup servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul