Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Havuç Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Havuç Tatlısı



irmikli tatlılar - irmikli havuç tatlısı nasıl yapılır

MALZEMELER:

* 1 su bardağı irmik

* 125 gr margarin

* 3 su bardağı süt

* 2 su bardağı toz şeker

* 500 gr havuç

* 1 su bardağı ceviz

* 1 poşet krem şanti

* Şanti için 1 su bardağı süt

* İstediğiniz kadar mevsim meyveleri

YAPILIŞI:


1 Yağı eritin, irmiği ekleyerek kısık ateşte arada çevirerek 20 dakika kavurun

2 Süt ve 1 su bardağı şekeri ekleyerek boza kıvamına gelene kadar pişirin, ocaktan alıp suyla ıslattığınız orta boy bir cam kalıba boşaltın Üzerini düzeltin

3 Başka bir tencerede rendelediğiniz havuçları ve kalan 1 bardak şekeri havuçlar suyunu çekene kadar pişirin

4 Havucu soğutun ve iri kıyılmış cevizi ekleyin, karıştırın

5 Havuçlu harcı irmiğin üzerine düzgünce yayın

6 Şantiyi sütle çırpın, havucun üzerine düzgünce yayın Bir gece buzdolabında bekletin

7 Meyveleri servis saatinden hemen önce küçük küçük kesin, şantinin üzerine serpin, servis edin Bolca meyve doğrayarak üzerine tart jöleside dökebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla