Yalnız Mesajı Göster

SÜTLÜ İRMIK TATLISI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

SÜTLÜ İRMIK TATLISI



MALZEMELER

1 kg süt

1 su bardağı irmik

7 çorba kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı hindistancevizi

[schild]süs için:[/schild]

hindistancevizi

dövülmüş antep fıstığı veya tarçın



HAZIRLANIŞI


Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun

Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla