Yalnız Mesajı Göster

Arap Kadayıfı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Kadayıfı



Malzemeler:
5 adet yassı kadayıf
3 adet yumurta (çırpılmış)
1 bardak un
1 su bardağı süt
250 gr çiçek yağı
450 gr şeker
600 gr su
Yarım limon
50 gr çekilmiş yeşil fıstık
Hazırlanışı
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin
Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın
Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla