Yalnız Mesajı Göster

Küncü Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Küncü Tatlısı



Malzeme
-2 su bardağı küncü( kavrulmuş susam)
- 1 su bardağı kara pekmez
- 2 yemek kaşığı Sana
- 1 çay bardağı su

Hazırlanışı
Çelik bir tencerede kavrulmuş susamı kokusu gidene kadar 10 dakika kavurunuz
Daha sonra içine 1 su bardağı kara pekmezi ilave edip, ağdalaşana kadar kavurunuz
Ufak bir kase içine 1 çay bardağı suyu koyup, ağdalaşan küncüden içine 1 tatlı kaşığı atıp, toparlanıp toparlanmadığını kontrol ediniz
Tatlı suyun içinde , topak olarak kalıyorsa, ateşten alınız
Ocağın üzerinde ki tepsinin içerisinde Sana'yı eritip, küncüyü içine döküp, kaşığın sırtı ile iyice düzeltiniz
Üzerine deneme yapmak için kullandığınız su dan bir kaç damla serpiniz
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis yapmadan önce kolay kesilebilmesi için biraz ısıtıp,dilimleyiniz

Alıntı Yaparak Cevapla