Konu
:
Küncü Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Küncü Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Küncü Tatlısı
Malzeme
-2 su bardağı küncü( kavrulmuş susam)
- 1 su bardağı kara pekmez
- 2 yemek kaşığı Sana
- 1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Çelik bir tencerede kavrulmuş susamı kokusu gidene kadar 10 dakika kavurunuz
Daha sonra içine 1 su bardağı kara pekmezi ilave edip, ağdalaşana kadar kavurunuz
Ufak bir kase içine 1 çay bardağı suyu koyup, ağdalaşan küncüden içine 1 tatlı kaşığı atıp, toparlanıp toparlanmadığını kontrol ediniz
Tatlı suyun içinde , topak olarak kalıyorsa, ateşten alınız
Ocağın üzerinde ki tepsinin içerisinde Sana'yı eritip, küncüyü içine döküp, kaşığın sırtı ile iyice düzeltiniz
Üzerine deneme yapmak için kullandığınız su dan bir kaç damla serpiniz
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis yapmadan önce kolay kesilebilmesi için biraz ısıtıp,dilimleyiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul