Konu
:
Ballı Elma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Elma Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Elma Tatlısı
Malzeme
1 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı süt
4 adet elma
6 yemek kaşığı bal
3 zencefil kökü
1 yemek kaşığı üzüm
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Yapılışı
Süt ve pirinci bir tencereye koyun
Kaynama noktasına getirin ve bir defa karıştırın
Ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın
Pirinçler pişip tamamen suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin
Bu arada elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartın
Hazırladığınız pirince bal, zencefil, üzüm ve tarçın ilave ederek karıştırın
Elmaların içini pirinç karışımı ile doldurun
Bunları bir fırın tenceresine koyup, üzerlerine devamlı tereyağı sürerek 150 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin
Kalan pirinci de sıcak olarak muhafaza edin
Pişen elmaları pirincin üstüne dizin ve üzerlerine ceviz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul