Konu
:
Muhallebili Akıtma
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili Akıtma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili Akıtma
muhallebili tatlılar - tatlı tarifleri - sütlü tatlılar
Malzemeler;
*3 yumurta,
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı iri dövülmş ceviz
Üzeri için;
*1 paket hazır muhallebi
*4 su bardağı süt
Ekleme;
Keki ıslatmak için iki yemek kaşığı kayısı marmelatını, 1 su bardağı ılık su ile gevşeterek şurup hazırladım
( orjinal tarifte yok )
Hazırlanışı;
1
Yumurta ile şekeri çırpın
2
Sırası ile yoğurt,zeytinyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın
Un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin
En son cevizi de katıp karıştırın
3
Hamuru kare borcam kalıbına yada 25x26 cm boyutlarında bir kalıba döküp 180 derecede 25-30 dk pişirin
Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz
Pişen keki soğumaya bırakın
4
Süt ile muhallebi tozunu karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin ve mikserle bir kaç dakika pişirin
5
Keki hazırladığınız kayısı şurubu ile nemlendirdikten sonra muhallebiyi üzerine dökün ve iyice soğuduktan sonra buzdolabında bir iki saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul