Konu
:
Elma Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Elma Dolmasi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Dolmasi
ELMA DOLMASI
Malzemeleri:
1 kg
elma
biraz ceviz içi
pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu sarıyağ (tereyağı)
1 su bardağı kadar su
Yapılışı:
Elmalar boyuna, ortadan ikiye kesilerek ayrılır
Sebze dolmalarında olduğu gibi elmaların içleri iyice oyulur
Elmaların oyulan kısmına ezilmiş ceviz içi ve pudra şekerinden alabildiği kadar konur
Elma yarımları tekrar düz olacak şekilde yüz yüze konarak kapatılır
Bu şekilde hazırlanan elmalar ağzı küçük ve kapalı bir kaba sıra ile ve üst üste konur
Bunların üzerine bir kaşık yağ ve bir bardak su ilave edilip tencerenin kapağı iyice kapatılır
Tencere hafif ateş üzerine konup elmalar yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir
Ancak su zamanından evvel az gelecek olursa biraz daha su ilave edilir
Pişirilen tencere ile birlikte sofraya konur
İsteğe göre sıcak veya soğuk servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul