Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır

Cevizli sucuk tarifi ve ölçüleri
Malzemeler

1yk dolusu şeker

1,5-2yk buğday nişastası

Su bardağının biraz azı pekmez ve onun üzerini dolduracak su

3–4 ceviz

10fındık

4–5 badem

Yapılışı

Bu kez karışık yapayım dedim O yüzden badem, fındık ceviz karışık Bir iğneye misinamızı geçirelim Misina 2-3karış olsun İlk önce fındıkları tavada kabukları soyulup üzeri hafif kızarana dek çevirin Kabuklarını soyup soğutun İğneyle misinaya dizin

Fındıklar iğneden zor geçtiler, ben de kerpetenle çektim iğneyi Aklınızda bulunsun Sonra bademleri dizdim, onlar kolayca geçti Cevizleri ilk önce yaptığımda yarım beyin gibiyken dizmiştim Şimdi fındıklara ve bademlere uysun diye onu ikiye böldüm, böyle:

Nişasta, pekmez, şeker ve suyu küçük bir cezveye aldım Karıstırdım Kıvamında pekmez belli olacak ama çok olmayacak Kendiniz göz kararı ayarlayabilirsiniz ama ben bu ölçülerde yaptım Karışım kaynayınca bulamaç olacak, bu şekilde

Misinaya dizdiğiniz kuru yemişleri cezveye sokup çıkarın Sonra ipin ucundan tutup sallandırarak üzerinden küçük bir kaşıkla ya da çay kaşığıyla bulamaçtan dökün Her yerini yeterince sıvayınca(kuruyemişler gözükmeyecek) sıvamayı bırakabiliriz Misina asılacağı yerde durmayacağı için ben başka bir iple ilave yaptım

alıntı: asevimiz

Alıntı Yaparak Cevapla