Konu
:
Mİlföyle Külah Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Mİlföyle Külah Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mİlföyle Külah Tatlısı
Mİlföylü Tatlı - Milföy Tatlı Yapılşı
12 adet milföy hamuru (16 külah çıkıyor)
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
2-3 yemek kaşığı file badem
Süslemek için:
çilek,toz yeşil fıstık
pudra şekeri
Yapılışı:
Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin
(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor
) Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun
200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin
(Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın)
Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin
Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın
En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın
Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun
(dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz
) Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul