Konu
:
Hindistan Cevizli Sarma Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Cevizli Sarma Muhallebi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Cevizli Sarma Muhallebi
sütlü tatlılar - muhallebi tarifleri - kakaolu sarma muhallebi nasıl yapılır
MALZEMELER:
* 1 kg süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı un
* 50 gr (4 yemek kaşığı) kakao
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilya
* 1 poşet krem şanti
* 1 su bardağı süt (krem şanti için)
* Tepsi için bolca hindistancevizi
YAPILIŞI:
1
Fırın tepsisine bolca ve tepside hiç boşluk kalmayacak biçimde hindistancevizi serpin, kenarda bekletin
2
Süt, un, şeker ve kakaoyu bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
(Göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın)
3
Tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserde 3-4 dakika çırpın
4
Önceden hazırladığınız fırın tepsisini alın ve kremayı dikkatlice ve az az hindistancevizinin üzerine dökün
Hemen donduğu için ince sermeye dikkat edin
Büyük bir kaşıkla azar azar dökebilirsiniz
Eğer fazla kalın yerler olursa ıslattığınız kaşık ya da spatulayla düzeltebilirsiniz
5
Tepsi soğuyunca buzdolabına alın ve 2 saat bekletin
6
Krem şantiyi sütle çırpın, muhallebinin üzerine incecik yayın ve tekrar dolaba alıp bir gece dinlendirin
7
Ertesi gün istediğiniz büyüklükte dikdörtgen dilimler kesin ve rulo şeklinde sarın
Çatlayan yerler olursa hindistancevizi serpin
yeşilkivi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul