Yalnız Mesajı Göster

Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf



Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf - Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Tarifi



Malzemeler :

300 grtel kadayıf

1 su bceviz

2 çorba ktereyağı

1 su btoz şeker

sıvıyağ

Kreması için:


1 litre süt

1 su btoz şeker

3 çorba ktepeleme un

1 yumurta sarısı

2 portakal


Hazırlanışı :


300 grtel kadayıfı ince ince kesinTel kadayıfı elinizle didikleyinGeniş bir tavaya tel kadayıfı,1 su bardağı cevizi ve 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve kısık ateşte tel kadayıfı kızartınDaha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırınTel kadayıf altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin


Kreması için tencereye 1 litre sütü alınSütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un,1 adet yumurta sarısı ilave edinKrema koyulaşınca kremaya 2 portakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırınFırın kabına tel kadayıfın yarısını fırın kabına alınÜzerine kremayı dökün ve yayınKremanın üzerine kalan tel kadayıfı ilave edinTatlıyı servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla