Konu
:
Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf
Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf - Portakal Kremalı Çıtır Kadayıf Tarifi
Malzemeler :
300 gr
tel kadayıf
1 su b
ceviz
2 çorba k
tereyağı
1 su b
toz şeker
sıvıyağ
Kreması için:
1 litre süt
1 su b
toz şeker
3 çorba k
tepeleme un
1 yumurta sarısı
2 portakal
Hazırlanışı :
300 gr
tel kadayıfı ince ince kesin
Tel kadayıfı elinizle didikleyin
Geniş bir tavaya tel kadayıfı,1 su bardağı cevizi ve 2 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve kısık ateşte tel kadayıfı kızartın
Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın
Tel kadayıf altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin
Kreması için tencereye 1 litre sütü alın
Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un,1 adet yumurta sarısı ilave edin
Krema koyulaşınca kremaya 2 portakal kabuğu rendesi ilave edin ve karıştırın
Fırın kabına tel kadayıfın yarısını fırın kabına alın
Üzerine kremayı dökün ve yayın
Kremanın üzerine kalan tel kadayıfı ilave edin
Tatlıyı servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul