Konu
:
Cennet Lokması
Yalnız Mesajı Göster
Cennet Lokması
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cennet Lokması
Cennet Lokması Tarifi - Cennet Lokması Yapılışı - Cennet Lokması Nasıl Yapılır - Cennet Lokması Malzemeleri
Hamur için:
200 gr un
1/4 çay kaşığı tuz
25 gr margarin
25 gr tereyağı
2 yumurta, hafif çırpılmış
1 - 2 yemek kaşığı süt
Zeytinyağı ya da bitkisel yağ, kızartmak için,
Serviste:
Pudra şekeri
Tarçın
300 gr çilek reçeli
Un ve tuzu eleyin
Tereyağı ve margarin ile ovuşturun
Yumurtalarla sütü ekleyip yumuşak bir hamur oluşturun
Hafif unlanmış bir yüzeye alıp düzgün bir hamur olana dek 5 dakika yoğurun
Hamurun üstünü örtüp 1 saat kadar ılık bir yerde bırakın
Hamuru unlu bir yüzeye alıp dikdörtgen biçiminde açın, üst üçte biri aşağı alt üçte biri de yukarı katlayarak zarf biçimi verin
Hamuru yarı çevirin
İki kez daha bu işlemleri yineleyin ve hamuru 10 dakika dinlendirin
10 dakika sonra hamuru 6 mm
kalınlığında açıp, baklava biçiminde kesin
Yağı tavada kızdırın
Kızgınlığını denemek için bir parça hamuru yağa atıp 40-50 saniyede kızarıp kızarmadığına bakın
Yağın bu kızgınlığını sağlayınca baklava biçimindeki hamurları içine atarak kızartın
Bir kağıda çıkararak fazla yağlarını alın
Üzerine tarçın ve pudra şekeri ekerek, henüz ılıkken çilek reçeli ile servis yapın
Yaklaşık 18 adet çıkar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul