Konu
:
Hindistancevizli Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Güllaç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Güllaç
Malzemeler:
10 adet güllaç yaprağı
2 su bardağı toz şeker
4 bardak süt
Muhallebı için :
2 bardak süt
yarım su bardağı su
5 çorba kaşığı toz şeker
3/4 kahve fıncanı pirinç unu
2 kahve fıncanı toz hindistancevizi
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Muhallebi için bir tencereye şeker, süt, tuz ve hindistancevizini koyun
Arada bir karıştırarak kaynatın
Diğer bir kapta nişasta ve pirinç ununu karıştırın
Üzerine azar azar su dökerek nişastayı eritin
Bu bulamacı kaynayan şekerli süte katın
Koyulaştığında ocaktan alın
Güllaç için kaynamış sütle şekeri karıştırın
Büyükçe bir tepsiye boşaltın
Güllaç yapraklarını teker teker süte batırıp, bir süre yumuşatın
Çıkartıp, kenarları üste doğru katlayın
Güllacı iki kat yapıp ortasına muhallebi koyun
Dört ucunu brleştirip, bohça şekline getirin
Üzerine toz hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul