Konu
:
Hamurlu Elma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Elma Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Elma Tatlısı
Malzemeler
10 adet mayhoş
elma ( orta büyüklükte)
1,5 su bardağı tozşeker
Altlık hamuru için:
3 su bardağı un
150 gr margarin
1 bütün
yumurta
1
yumurta sarısı
1 çay kaşığı
vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı dolusu pudraşeker
Yapilis Tarifi
Elmaların iki tarafından birer parça kesin
Oyacakla çekirdek kısmını çıkartıp kabuklarını soyun
Bir fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın
Margarini, unun ortasına bıçakla kıyın
Ortasına 1 bütün yumurta sarısı, pudraşeker, vanilya ve limon kabuğu koyup biraz yoğurarak hamur haline getirin ve yarım saat dinlendirin
Elmaların alt kısmına birer parça hamur tıkayın
İçlerine de birer kaşık tozşeker doldurun
Kalan hamuru, 3 mm incelikte açıp 7-8 cm çapında yuvarlak bir kalıpla kesin
Hamurları elmaların tepesine koyup sıkıştırın
Kalan hamurdan yapraklar kesip üzerine üçer yaprak yerleştirin
Bir bıçakla yaprağın damarlarını çizin; portakal kabuğundan ince kesilmiş bir sapı arasına koyun, üzerine sulandırılmış yumurta sürün
Hafif ısılı fırında hamur pembeleşinceye dek pişirin
Kalan şekerle orta koyulukta bir şurup hazırlayıp elmaların üzerine gezdirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul