Yalnız Mesajı Göster

Hamurlu Elma Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Elma Tatlısı



Malzemeler
10 adet mayhoş
elma ( orta büyüklükte)
1,5 su bardağı tozşeker
Altlık hamuru için:
3 su bardağı un
150 gr margarin
1 bütün
yumurta
1
yumurta sarısı
1 çay kaşığı
vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı dolusu pudraşeker

Yapilis Tarifi
Elmaların iki tarafından birer parça kesin Oyacakla çekirdek kısmını çıkartıp kabuklarını soyun Bir fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın
Margarini, unun ortasına bıçakla kıyın Ortasına 1 bütün yumurta sarısı, pudraşeker, vanilya ve limon kabuğu koyup biraz yoğurarak hamur haline getirin ve yarım saat dinlendirin
Elmaların alt kısmına birer parça hamur tıkayın İçlerine de birer kaşık tozşeker doldurun Kalan hamuru, 3 mm incelikte açıp 7-8 cm çapında yuvarlak bir kalıpla kesin Hamurları elmaların tepesine koyup sıkıştırın Kalan hamurdan yapraklar kesip üzerine üçer yaprak yerleştirin Bir bıçakla yaprağın damarlarını çizin; portakal kabuğundan ince kesilmiş bir sapı arasına koyun, üzerine sulandırılmış yumurta sürün
Hafif ısılı fırında hamur pembeleşinceye dek pişirin Kalan şekerle orta koyulukta bir şurup hazırlayıp elmaların üzerine gezdirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla