Yalnız Mesajı Göster

VİŞNELİ AYVA TATLISI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

VİŞNELİ AYVA TATLISI



Malzemeler:


- 3 adet orta büyüklükte ayva,
- 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 2 yemek kaşığı patates nişastası,
- 2 adet karanfil



Yapılışı:
Ayvaları soyup ikiye bölün Çekirdek yataklarını temizleyin Tencereye yerleştirin Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin Karanfilleri ilave edin 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin Kalan suya vişneleri atın Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ayvaların ortalarına doldurun Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla