Konu
:
CENNET KÜNGÜ
Yalnız Mesajı Göster
CENNET KÜNGÜ
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
CENNET KÜNGÜ
MALZEME:
Un 1 kg
Tuz 1 fiske
Yumurta 1 adet Yoğurt 1 çorba kaşığı
Su Yeteri kadar Nişasta 200 gr
Ceviz içi 1 su bardağı Tereyağ 250 gr
Su 3,5 su bardağı Toz şeker 3 su bardağı
YAPILIŞI:
Un, yumurta, tuz, yoğurt ve su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır
35-40 pazıya ayrılır
Sini yağlanır
Nişasta katılmış unla pazılar oklavayla açılır
Dövülmüş ceviz serpilir, oklavaya sarılır, büzdürülür, oklava aradan çekilir, 4 -5 cm
boyunda kesilir
Yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, fırında pişirilir
Biri sıcak diğeri soğuk olmak şartıyla üzerine şurup dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul