Yalnız Mesajı Göster

CENNET KÜNGÜ

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

CENNET KÜNGÜ



MALZEME:


Un 1 kg Tuz 1 fiske

Yumurta 1 adet Yoğurt 1 çorba kaşığı

Su Yeteri kadar Nişasta 200 gr

Ceviz içi 1 su bardağı Tereyağ 250 gr

Su 3,5 su bardağı Toz şeker 3 su bardağı

YAPILIŞI:

Un, yumurta, tuz, yoğurt ve su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır 35-40 pazıya ayrılır Sini yağlanır Nişasta katılmış unla pazılar oklavayla açılır Dövülmüş ceviz serpilir, oklavaya sarılır, büzdürülür, oklava aradan çekilir, 4 -5 cm boyunda kesilir Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, fırında pişirilir Biri sıcak diğeri soğuk olmak şartıyla üzerine şurup dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla