Konu
:
Dondurmalı Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Armut Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Armut Tatlısı
Malzemeler:
- 4 adet sert armut,
- 1/2 lt
vişne suyu+4 yemek kaşığı toz şeker,
- 3 adet karanfil,
- 2 tatlı kaşığı nişasta,
- 2 yemek kaşığı limon suyu,
- 4 yemek kaşığı fındık rendesi,
- 4 top sütlü dondurma,
- Çikolata parçaları
Yapılışı:
Vişne suyunu, karanfil ve şekeri bir tencerede kaynatın
Armutları soyup, ortadan 2'ye kesin
Çekirdek yataklarını çıkartın
Tencereye yerleştirip üzerine vişneli karışımı dökün
Armutlar yumuşayıncaya kadar ağzı açık kaynatın
Armutları içinden alıp kalan suya 2 tatlı kaşığı nişasta ile limon suyunu katıp kaynatın
Armutların üzerine döküp soğumaya bırakın
Armutların üzerine birer top dondurma koyup servis tabaklarına alın
Üzerine sostan gezdirin
Kıyılmış fındık ve çikolata parçaları ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul