Konu
:
KAYMAKLI KÜNEFE
Yalnız Mesajı Göster
KAYMAKLI KÜNEFE
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KAYMAKLI KÜNEFE
1 kg künefe 800 gr kaymak 300 gr tereyağı Şurubu: 1 kg toz şeker 1 kaşık limon suyu 3 bardak su
YAPILIŞI
50 cm
çapında ince kenarlı bir tepside ortası açılıp tereyağı konulur
Hafif ateşte, yağ künefeye yedirilerek elle iyice kırılır
Ateşten indirilen künefe ikiye ayrılır
Yağlanmış tepsiye, künefenin yarısı, yarım cm kalınlığında sıkıca bastırılarak yerleştirilir
İnce ateşte çevire çevire altı pembeleşinceye kadar kızartılır
Üstüne kaymak döşenerek (kenarlara taşmamalı) bir tarafa bırakılır
Diğer yarı; başka bir tepsiye basılarak altı kızartılır ve üçüncü bir tepsiye çevrilerek, pişmemiş tarafı kaymağın yüzüne kızarmış tarafı da en üste gelecek şekilde kaymaklı tepsinin üstüne aktarılır
Hazırlanan şurup ılıtılarak sıcak künefenin üstüne dökülür
8 cmlik kareler şeklinde kesilerek ılık servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul