Yalnız Mesajı Göster

KAYMAKLI KÜNEFE

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KAYMAKLI KÜNEFE



1 kg künefe 800 gr kaymak 300 gr tereyağı Şurubu: 1 kg toz şeker 1 kaşık limon suyu 3 bardak su

YAPILIŞI

50 cm çapında ince kenarlı bir tepside ortası açılıp tereyağı konulur Hafif ateşte, yağ künefeye yedirilerek elle iyice kırılır Ateşten indirilen künefe ikiye ayrılır Yağlanmış tepsiye, künefenin yarısı, yarım cm kalınlığında sıkıca bastırılarak yerleştirilir İnce ateşte çevire çevire altı pembeleşinceye kadar kızartılır Üstüne kaymak döşenerek (kenarlara taşmamalı) bir tarafa bırakılır Diğer yarı; başka bir tepsiye basılarak altı kızartılır ve üçüncü bir tepsiye çevrilerek, pişmemiş tarafı kaymağın yüzüne kızarmış tarafı da en üste gelecek şekilde kaymaklı tepsinin üstüne aktarılır Hazırlanan şurup ılıtılarak sıcak künefenin üstüne dökülür 8 cmlik kareler şeklinde kesilerek ılık servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla