Konu
:
Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı
Malzemeler
2 kahve fincanı irmik
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
Şurup için: 4 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı toz şeker
2 adet dövülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı toz haşhaş
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı mahlep (varsa)
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumurtaları ve toz şekeri derin kapta mikserle çırpın
Üzerine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edip
Bir başka kapta irmiği, unu, kabartma tozunu, ceviz içini, toz haşhaşı, dövülmüş karanfili iyice karıştırın
Varsa toz mahlebi de ekleyin
Yumurtalı karışıma unlu karışımı tahta kaşıkla yedirmeye çalışarak ekleyin
İyice pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın
175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dk pişirin
Şurup için,
Suyu ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ateşte pişirin
Şurup kaynamaya başladıktan sonra, ocaktan alıp ılımasını bekleyin
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin
15-20 dk çekmesini bekleyin
Sonra da dilimleyerek taze süt kaymağıyla servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul