06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Tatlı Dünür
Malzemeler
4 su bardağı un
Şurubu için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Harcı için: 2 adet elma rendesi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
- derin bir kaba, sıvıyağı, sirkeyi ve ılık suyu aktarın üzerine toz şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun
- tezgahın üzerine aldığınız hamuru 4-5 dakika kadar yoğurup, yarım saat dinlenmeye bırakın
Harcı için;
- elmaları çukur bir tabağa rendeleyip, suyunu sıkın
- toz şekeri, tarçını ve iri çekilmiş cevizleri ekleyerek karıştırın
- dinlenen hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparın bir bezeyi dosya kağıdı büyüklüğünde açarak, ortadan ikiye bölün
- yarım hamurun her iki ucunu, yukarıdan aşağıya doğru beş yerinden keserek kenarları tırtıklı bir yaprak şekline getirin
- hamurun orta kısmına, elmalı harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyup, yukarıdan aşağıya doğru kestiğiniz hamurları saç örgüsü yapar gibi örün
- üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin
- bu arada şurup için toz şekerle suyu geniş bir kapta karıştırın Soğuk olarak kullanacağınız şurubun şekerinin iyice erimesine dikkat edin
- fırından aldığınız sıcak hamurları hemen soğuk şurubun içine koyup, fırında 15 dakika daha bekletip alın soğuyunca dilimleyerek servis yapın
|
|
|