Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Şambalı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Şambalı



Şambalı - Şambali Nasıl Yapılır

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı havuç rendesi
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 15 su bardağı irmik
  • 15 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 15 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
  • 25 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Havuçlu şam balı nasıl yapılır?
  • Yumurta ve şekeri çırpın
  • Havuç rendesi,ve sıvıyağı koyup karıştırın
  • irmik,ceviz un kabartma tozunu en son ekleyip çırpın
  • Yağlanmış büyük boy yuvarla borcam tepsiye dökün
  • 175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirin
  • Şerbetini normal kıvamda hazırlayıp tatlı soğukken sıcak olarak dökün


Alıntı Yaparak Cevapla