Konu
:
Cevizli Yoğurt Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Yoğurt Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Yoğurt Tatlısı
Malzemeler :
• 4 adet yumurta
• 3 kahve fincanı tozşeker
• 5 kahve fincanı un
• 3 kahve fincanı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ
• 4 yemek kaşığı yoğurt
• 3 çay kaşığı baking powder + 3-
• 4 damla limon suyu 2 çay bardağı kıyılmış ceviz + 1 tatlı kaşığı limon rendesi
Şurubu;
• 4 su bardağı tozşeker
• 4 su bardağı su
• 1/4 limon
Hazırlanışı :
1
Yumurtaları şekerle birlikte çırparak krema haline getirin
Yağ, yoğurt, un, irmik ve limon kabuğu rendesi katıp altüst yaparak karıştırın
Kabartma tozunu serptikten sonra üzerine biraz limon sıkın, ceviz katıp tekrar hafifçe karıştırın
2
Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine 1,5- 2 parmak yüksekliğinde boşaltın
160 175 derecedeki gazlı fırında veya 150-160 derecedeki elektrikli fırında 30-40 dk pembe renkte pişirin
3
Şurubu 5 dk kaynatın, limon sıkıp ateşten alın
Ilık hale gelince, ılık tatlının üzerine dökün
Tatlı, şurubu çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul