Konu
:
Milföylü Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Armut Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Armut Tatlısı
Milföylü Armut Tatlısı Tarifi - Milföylü Armut Tatlısının Yapılışı - Milföylü Armut Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler
1 adet armut
4 adet milföy hamuru
2 küçük parça çikolata
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
Armutlar soyularak diklemesine ikiye kesilir
Çekirdekleri çıkarılır ve kararmamaları için limonlu suda bekletilir
Armutlardan biri bir milföy hamuru üzerine yerleştirilir
Armudun milföyle birleştiği noktadan bıçakla kesilerek armut şekilli bir boşluk yapılır
Ortadaki parça çıkarılır
Ortasında armut şeklinde boşluk olan hamur diğer kare milföy hamurunun üzerine yapıştırılır
Armutların çekirdek yuvalarına çikolata yerleştirilir ve milföyün ortasındaki boşluğa ters olarak kapatılır
Armutların etrafında 2 cm
hamur kalacak şekilde kesilir
Fazla hamurlardan armutlara sap ve yaprak yapılır
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında kızarıncaya kadar pişirilir
Fırında çıkınca pudra şekeri ve tarçın serpilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul