Konu
:
Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi
Malzemeler
Yarım kilogram
tel kadayıf
3 çorba kaşığı margarin
Muhallebi İçin
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
Şerbeti İçin
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Sü
slemek İçin
6 adet ceviz
Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın
Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın
Soğuması için tencereyi ocaktan alın
Muhallebi için süt, tozşeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın
Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin
1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın
Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin
Bir neskafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılımış muhallebiden 1 kaşık koyun
Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin
Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin
Üzerlerine kalan margarini gezdirin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin
Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin
Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul