Yalnız Mesajı Göster

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi




Malzemeler
Yarım kilogram tel kadayıf
3 çorba kaşığı margarin
Muhallebi İçin
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
Şerbeti İçin
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
slemek İçin
6 adet ceviz
Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın Soğuması için tencereyi ocaktan alın Muhallebi için süt, tozşeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin 1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin Bir neskafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılımış muhallebiden 1 kaşık koyun Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin Üzerlerine kalan margarini gezdirin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla