Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Kayısılı Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Kayısılı Tart







Malzemeler:


300 gr milföy hamuru

120 gr kuru kayısı

100 ml portakal suyu

50 ml badem likörü

nohut

400 gr ricotta peyniri

5 adet yumurta (4 tanesinin sarısı

1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 paket şekerli vanilin

70 gr şeker

100 gr kayısı marmelatı

tuz


Ricotta yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz

Hazırlanışı:


Milföy hamurlarını yan yana koyup çözülmesini bekleyin Kayısıları küp doğrayın Portakal suyu ve likör ile bir taşım kaynatın, 20 dakika dinlendirin


200 gr milföy dilimlerine ince bir tabaka halinde su sürün ve üst üste koyun Hafif unlu tezgahta 30 cm çapında açın, 26 cm çapındaki yağlanmış tart kalıbına yayın Çatalla birçok kere delin, üstüne kağıt serip, nohutla kaplayın 180°C’de ısıtılmış fırının 2 rafında 15 dakika pişirin, kağıt ve nohutları çıkarıp 5-7 dakika daha pişirin


Kalan hamuru unlu tezgahta ince açın ve 1 cm kalınlığında şeritlere kesin Kayısıları süzün, suyunu saklayın Ricotta, 1 yumurta, 3 yumurta sarısı, portakal kabuğu rendesi ve şekerli vanilini mikserle 5-7 dakika krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Kayısıdan bir kaşık ayırıp, kalanını ekleyip karıştırın


4 yumurta beyazını bir tutam tuz ile katı olana kadar çırpın, şekeri yavaş yavaş ekleyip 3 dakika daha çırpın, peynirli karışıma ilave edin Karışımı hamurun içine yayın, düzleştirin Şerit hamurları üzerine kafes şeklinde yerleştirin, bir kaşık kayısıyı serpiştirin 1 yumurta sarısını, 1 kaşık su ile çırpın Şerit hamurların üzerine sürün Tartı aynı ısıda 40 dakika daha pişirin


Marmelatı ve likörlü portakal suyunu 1/2 dakika kaynatın Sıcak pastanın üstüne sürün Kalıbın içinde ılındıktan sonra çıkartıp servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla