Konu
:
Kayısı Reçelli Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Reçelli Milföy Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Reçelli Milföy Tatlısı
Milföy Tatlısı - Kayısı Reçelli Milföy
Malzeme Listesi
2 Yemek Kaşığı Kayısı Reçeli
3 Yemek Kaşığı Labne Peyniri
1 Yemek Kaşığı Fındık
1 Paket Milföy Hamuru (500 gramlık)
1 Adet Yumurta Sarısı
Kayısı Reçelli Milföy Nasıl Yapılır?
1
Öncelikle milföy hamurlarını yumuşamaları için oda sıcaklığında bekletmeye başlayın
2
Kayısı reçelinin tanelerini minik minik doğrayın
3
Labne peyniri ile kayısı reçelinin tanelerini karıştırın
4
Fındıkları ince ince dilimleyip labne peynirine ilave edip karıştırın
5
Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın
6
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin
7
Milfoy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan sürüp üçgen şeklinde kapatın
8
Üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün
9
Önceden ısıtmış olduğunuz fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin
10
Tepsiyi fırından aldıktan sonra milföylerin pişmeye devam etmemesi için hemen tepsiden alın
10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servise alabilirsiniz
Not:
1
Dilerseniz milföylere yumurta sürdükten sonra susam serpiştirebilirsiniz
2
Milföy hamuru kullanılan tariflerde yağlı kağıt kullanmanız tavsiye edilir
Hamurun üzerine yumurtanın sadece sarısını sürmek yeterlidir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul