Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Reçelli Milföy Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Reçelli Milföy Tatlısı



Milföy Tatlısı - Kayısı Reçelli Milföy








Malzeme Listesi


  • 2 Yemek Kaşığı Kayısı Reçeli
  • 3 Yemek Kaşığı Labne Peyniri
  • 1 Yemek Kaşığı Fındık
  • 1 Paket Milföy Hamuru (500 gramlık)
  • 1 Adet Yumurta Sarısı

Kayısı Reçelli Milföy Nasıl Yapılır?


1 Öncelikle milföy hamurlarını yumuşamaları için oda sıcaklığında bekletmeye başlayın

2 Kayısı reçelinin tanelerini minik minik doğrayın

3 Labne peyniri ile kayısı reçelinin tanelerini karıştırın

4 Fındıkları ince ince dilimleyip labne peynirine ilave edip karıştırın

5 Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın

6 Fırın tepsinize yağlı kağıt serin

7 Milfoy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan sürüp üçgen şeklinde kapatın

8 Üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün

9 Önceden ısıtmış olduğunuz fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin

10 Tepsiyi fırından aldıktan sonra milföylerin pişmeye devam etmemesi için hemen tepsiden alın 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servise alabilirsiniz
Not:

1 Dilerseniz milföylere yumurta sürdükten sonra susam serpiştirebilirsiniz

2 Milföy hamuru kullanılan tariflerde yağlı kağıt kullanmanız tavsiye edilir Hamurun üzerine yumurtanın sadece sarısını sürmek yeterlidir


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla