06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
PEKMEZLİ AYVA DOLMASI

Arkadaşlar bizim yörenin bi yemegi ama tatlı gibi karar veremedim hangi bölüme sunayım diye tatlı mı yemek mi?
ben sadece ayvasını yerim de bunun tatlı niyetine
Malzemeler:
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr
Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1 4 gr
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr
HAZIRLANIŞI :
Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir
Pirinci yıka, süz Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at Kıyma, pirinç, pekmez, kişniş, tuz ve yağı iyice karıştır
Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir Sıcak suyu ekle, ayvaİar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir
Notlar : İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir
|
|
|