Yalnız Mesajı Göster

Ballı Güllaç (Kastamonu)

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Güllaç (Kastamonu)



Malzemeler:



5güllaç yaprağı


3 çorba kaşığı süzme bal


3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz


3 su bardağı sıcak süt


2 yumurta


Kızartma için sıvıyağ



Şerbet için:




3 su bardağı tozşeker


3 su bardağı su


Limon suyu



Hazırlanışı:



1 Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın 1-2 damla limon suyu ekleyin Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın


2 Cevizle balı bir kapta karıştırın 1 güllâç yaprağını dörde bölün Sütü bir tepsiye alın Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün


3 Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın Ilık olarak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla