Konu
:
Ballı Güllaç (Kastamonu)
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Güllaç (Kastamonu)
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Güllaç (Kastamonu)
Malzemeler:
5güllaç yaprağı
3 çorba kaşığı süzme bal
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
3 su bardağı sıcak süt
2 yumurta
Kızartma için sıvıyağ
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Limon suyu
Hazırlanışı:
1
Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın
1-2 damla limon suyu ekleyin
Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın
2
Cevizle balı bir kapta karıştırın
1 güllâç yaprağını dörde bölün
Sütü bir tepsiye alın
Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın
İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın
Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
3
Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın
Ilık olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul