Konu
:
Vişne Reçelli Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Reçelli Milföy Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Reçelli Milföy Tatlısı
milföylü tatlılar - Vişne Reçelli Milföy Katları - Reçelli Milföy
Malzemeler:
1 kavanoz vişne reçeli
6 tane milföy hamuru
1 tane yumurtanın sarısı
Muhallebi
için
:
2
su
bardağı süt
3 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı tozşeker
1 yumurta
1
paket
vanilya
Arasına:
2 tane muz
Toz antep fıstığı
Üzerine:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Milföy hamurlarını elinizde biraz açtıktan sonra ikiye kesin
Fırın
tepsisine dizin veüzerlerine yumurta sarısı sürün
Yağlı kağıt ile kaplayın ve piştikten sonra kabarmaması için üzerine bir tepsi yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk
pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Muhallebi için bir tencereye sütü alın ve içine,un,tozşeker ve çırpılmış yumurtayı ekleyin
Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle 2 dk
çırpın
Soğuduktan sonra sıkma torbasına doldurun
Milföyü
servis
tabağına alın ve üzerine muhallebiden sıkın
Dilimlenmiş muz ve antepfıstığı serpin
İkinci milföyü yerleştirip tekrar muhallebi sıkın
Üçüncü milföyü de üzerine kapadıktan sonra pudra şekeri serpin
Kalan milföy hamurlarınıda aynı şekilde hazırlayın
Üzerlerine vişne reçeli koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul