Yalnız Mesajı Göster

Vişne Reçelli Milföy Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Reçelli Milföy Tatlısı



milföylü tatlılar - Vişne Reçelli Milföy Katları - Reçelli Milföy


Malzemeler:


1 kavanoz vişne reçeli

6 tane milföy hamuru

1 tane yumurtanın sarısı

Muhallebi için:

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

5 çorba kaşığı tozşeker

1 yumurta

1 paket vanilya

Arasına:

2 tane muz

Toz antep fıstığı

Üzerine:

Pudra şekeri



Yapılışı:


Milföy hamurlarını elinizde biraz açtıktan sonra ikiye kesinFırın tepsisine dizin veüzerlerine yumurta sarısı sürün
Yağlı kağıt ile kaplayın ve piştikten sonra kabarmaması için üzerine bir tepsi yerleştirin

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirinFırından alıp soğumaya bırakın

Muhallebi için bir tencereye sütü alın ve içine,un,tozşeker ve çırpılmış yumurtayı ekleyin

Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle 2 dk çırpın
Soğuduktan sonra sıkma torbasına doldurun
Milföyü servis tabağına alın ve üzerine muhallebiden sıkın
Dilimlenmiş muz ve antepfıstığı serpin
İkinci milföyü yerleştirip tekrar muhallebi sıkın
Üçüncü milföyü de üzerine kapadıktan sonra pudra şekeri serpin
Kalan milföy hamurlarınıda aynı şekilde hazırlayın
Üzerlerine vişne reçeli koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla