Konu
:
Lalanga Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Lalanga Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lalanga Tatlısı
Lalanga Tatlısı Tarifi - Lalanga Tatlısının Yapılışı - Lalanga Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler :
3 adet yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı su
6-7 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
1,5 bardak sıvıyağ (Kızartmak için)
Şurubu:
3 bardak tozşeker
2 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Yumurtaları bir kaba kırın; yoğurt ve su ekleyin
Unu azar azar dökün, karbonat ve limon suyu koyup karıştırın
Derince bir kapta yağı kızdırın
Koyu bir bulamaç halindeki hamurdan birer kaşık alıp yağın içine bırakın
Tavayı sallayarak ,arada bir üzerine kaşıkla yağ dökerek, her iki yüzünün kızarmasını sağlayın
Açık pembe renkte kızarıp kabaran hamurları süzgece çıkartın
Şeker, su ve limon suyu ekleyerek hazırladığınız orta koyuluktaki şurubu soğutun
Pişen hamurları bekletmeden azar azar içine atın
Şurubu çekip ağırlaşan tatlıları servis tabağına alın
Üzerlerine kıyılmış ceviz, fındık veya hindistancevizi ekip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul