Konu
:
Beyrut Keşkülü
Yalnız Mesajı Göster
Beyrut Keşkülü
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyrut Keşkülü
Malzemeler:
Tozşeker (2,5 bardak)
Süt (10 bardak)
Pirinç unu (1 1/4 fincan)
Su (1 1/4 bardak)
Limon Suyu (1 tatlı kaşığı)
Kaymak (100 gr)
Badem (100 gr)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Antepfıstığı (50 gr)
yapılışı
*Yarım bardak su, bir bardak toz şeker ve bir tatlı kaşığı lion suyu karıştırılır
Şeker eridiğinde şurup kaynamaya bırakılır
5 dakika kadar kaynatılır
Koyulaştığında iyice soğumaya bırakılır
*Bir tencereye 10 bardak süt, kalan tozşekerin tümü ve bir kahve kaşığı tuz koyulur
Üç çeyrek bardak su yavaşça üzerine eklenir
Pirinç unu suda eritilir
Karışım şekerli süte yavaş yavaş akıtılarak karıştırılır
*Pirinç unu eklenmiş şekerli süt kıvamlanıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir
Ardından ateşten alınarak tabaklara aktarılır
Soğumaya bırakılır
*Muhallebi soğuyunca ortasına kaymak parçası, suda kaynatarak kabuklarını soyduğumuz badem ve tuzsuz fıstık yerleştirilir
*Servis yapmadan önce de ilk maddede hazırladığımız soğumaya bıraktığımız şurup dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul