Yalnız Mesajı Göster

Beyrut Keşkülü

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyrut Keşkülü



Malzemeler:

Tozşeker (2,5 bardak)
Süt (10 bardak)
Pirinç unu (1 1/4 fincan)
Su (1 1/4 bardak)
Limon Suyu (1 tatlı kaşığı)
Kaymak (100 gr)
Badem (100 gr)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Antepfıstığı (50 gr)
yapılışı

*Yarım bardak su, bir bardak toz şeker ve bir tatlı kaşığı lion suyu karıştırılır Şeker eridiğinde şurup kaynamaya bırakılır 5 dakika kadar kaynatılır Koyulaştığında iyice soğumaya bırakılır
*Bir tencereye 10 bardak süt, kalan tozşekerin tümü ve bir kahve kaşığı tuz koyulur Üç çeyrek bardak su yavaşça üzerine eklenir
Pirinç unu suda eritilir Karışım şekerli süte yavaş yavaş akıtılarak karıştırılır
*Pirinç unu eklenmiş şekerli süt kıvamlanıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir Ardından ateşten alınarak tabaklara aktarılır Soğumaya bırakılır
*Muhallebi soğuyunca ortasına kaymak parçası, suda kaynatarak kabuklarını soyduğumuz badem ve tuzsuz fıstık yerleştirilir
*Servis yapmadan önce de ilk maddede hazırladığımız soğumaya bıraktığımız şurup dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla