Konu
:
Yalancı Laz Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Yalancı Laz Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yalancı Laz Böreği
Milföylü Yalancı Laz Böreği - Milföylü Tatlılar
Malzemeler :
- 8 yaprak (kare) milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması için :
- 500 gr
süt
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 6 yemek kaşığı tozşeker
- 10 adet çilek
- 1/2 paket meyva sosu
Yapılışı :
Milföy hamurları yumuşayınca bir yaprağı kare şeklinde 4'de kestim
Bütün yaprakları aynı şekilde kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsime dizdim ve önceden ısıtılmış 185°C fırında milföyler kızarana kadar pişirdim
Bu arada bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı ve meyva sosunu koyup muhallebi kıvamında pişirdim
Muhallebinin içine çilekleri koyup mikserle çırptım
Bu arada milföyle hamurlarım pişti
Her kareyi ikiye ayırdım ama zaten bazıları pişerken kendiliğinden ayrılmıştı
İçlerine kremadan koyup diğer yarısını kapattım
Üzerine pudra şekerini tarçın ile karıştırıp süzgeç yardımıyla serptim
Hem süslemek hemde farklı bir sunum olsun diye kürdanları batırdım
Servise hazır hale geldi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul