Konu: Profıterol
Yalnız Mesajı Göster

Profıterol

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Profıterol







Profıterol


1 su bardagı su

yarm paket margarın

8 corba kasığı dolusu un

Yarım paket kabartmatozu

4 yumurta

Vanılya

içi:krem şantı

üzeri :

1su bardagı süt

2 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı un

5 gram margarın

(yada uzerı için hazır çikolata sosuda kullanılabilinir )


Hazırlanışı: Suyu kaynatıp margarını eritin,ocaktan almadan unu ilave edip karıştırarak ezin Daha sonra altını kapatıp ılıdıktan sonra içine kabartma tozu , vanilya katıp karıştırın Derin bir kaba alın ve yumurtaları birer birer ara ile ekleyip hamura yedirinhamuru avucun içine alıp sıkarak suya batırılmış bir tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıtlı bir tepsiye aralıklarla dizin hamurun buyukluğu az olmalı yoksa devasa bir profiterol elde edersiniz )ardından fırında pembeleşinceye kadar pişirin bişirdikten sonra alt kısmından yuvarlak şekilde oyarak kapak şeklinde açın açtığınız boşluğa krem şanti karışımınızı ekleyip kestiğiniz kısmı kapak gibi kapatın tüm bezelere anı işlemi yapıp en sonda ılık çikolata sosunu hazırlayarak üzerine dökün Afiyet Olsun!



Not: hamur ekler hamurudur ekler yapımındada kullanılabilinir ( denenmiştir çok lezzetli oluyor tavsiye ederim )


Alıntı Yaparak Cevapla