Konu
:
Profıterol
Yalnız Mesajı Göster
Profıterol
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profıterol
Profıterol
1 su bardagı su
yarm paket margarın
8 corba kasığı dolusu un
Yarım paket kabartmatozu
4 yumurta
Vanılya
içi:krem şantı
üzeri :
1su bardagı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı un
5 gram margarın
(yada uzerı için hazır çikolata sosuda kullanılabilinir )
Hazırlanışı: Suyu kaynatıp margarını eritin,ocaktan almadan unu ilave edip karıştırarak ezin
Daha sonra altını kapatıp ılıdıktan sonra içine kabartma tozu , vanilya katıp karıştırın
Derin bir kaba alın ve yumurtaları birer birer ara ile ekleyip hamura yedirin
hamuru avucun içine alıp sıkarak suya batırılmış bir tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıtlı bir tepsiye aralıklarla dizin hamurun buyukluğu az olmalı yoksa devasa bir profiterol elde edersiniz )ardından fırında pembeleşinceye kadar pişirin bişirdikten sonra alt kısmından yuvarlak şekilde oyarak kapak şeklinde açın açtığınız boşluğa krem şanti karışımınızı ekleyip kestiğiniz kısmı kapak gibi kapatın tüm bezelere anı işlemi yapıp en sonda ılık çikolata sosunu hazırlayarak üzerine dökün
Afiyet Olsun
!
Not: hamur ekler hamurudur ekler yapımındada kullanılabilinir ( denenmiştir çok lezzetli oluyor tavsiye ederim )
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul