Yalnız Mesajı Göster

Muhallebili güllaç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili güllaç



Malzemeler:

8-9 güllaç yaprağı
6 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
1 kivi
2 muz
1 kahve fincanı kiraz şekeri
Hazırlanışı:
* Şeker ve 35 bardak sütü tencereye alıp ısıtın Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın Yaprağı özenle alıp küçük bir kâsenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın

* Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kâselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın 4 kiraz şekerini süsleme için ayırıp kalanları doğrayın

* Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın 4 güllacın üzerini doğranmış kiraz şekerlemesiyle kaplayın Diğer güllaçları üzerine ilave edin Meyveleri soyup dilimleyin ve güllaçların etrafını süsleyin Üzerlerini ayırdığınız kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla