Konu
:
Muhallebili güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili güllaç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili güllaç
Malzemeler:
8-9 güllaç yaprağı
6 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
1 kivi
2 muz
1 kahve fincanı kiraz şekeri
Hazırlanışı:
* Şeker ve 3
5 bardak sütü tencereye alıp ısıtın
Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün
Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın
Yaprağı özenle alıp küçük bir kâsenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın
Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın
* Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın
Karıştırıp soğutun
Pudingi kâselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın
4 kiraz şekerini süsleme için ayırıp kalanları doğrayın
* Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın
4 güllacın üzerini doğranmış kiraz şekerlemesiyle kaplayın
Diğer güllaçları üzerine ilave edin
Meyveleri soyup dilimleyin ve güllaçların etrafını süsleyin
Üzerlerini ayırdığınız kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul