Konu
:
Kızılcık Marmelatlı Kuru Fasulye Lokması
Yalnız Mesajı Göster
Kızılcık Marmelatlı Kuru Fasulye Lokması
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızılcık Marmelatlı Kuru Fasulye Lokması
Malzeme
3 su bardağı kuru fasulye (Dermasom, iri boy)
2 su bardağı şeker
1 adet soğan
2 su bardağı kızılcık marmeladı
5 adet karanfil
50 gr
Margarin
Hazırlanışı
Pürenin Hazırlanması :
Fasulyenin parçalanmışlarını ve ufak boylarını ayırıp, tel süzgece koyun
Kaşık ile ezerek bir kaba geçirin
İçine yağı koyup, karıştırın
Yapılışı :
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslat İki su yıkayıp tencereye koyun
Üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ilave edin
Bir soyulmuş soğana karanfilleri batırıp içine atın
Kısık ateşte pişirin
Kaynamasına yakın üzerinde oluşacak köpüğü alın
Başka bir tencerede bir su bardağı suyun içinde şekeri eritin ve kaynatın
Pişen fasulyeleri süzüp bu şurubun içine koyun, 5 dakika kaynatın
Yapılan püreyi tabağın ortasına koyun etrafına fasulyeleri dizin
Üzerine kızılcık marmeladını kaşıkla gezdirerek dökün
Not : Arzu edildiğinde krema da kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul