Konu: Amaretti
Yalnız Mesajı Göster

Amaretti

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amaretti



MALZEMELER


220 gr toz şeklinde dövülmüş badem

30 gr ince dilimlenmiş badem

¼ çay kaşığı badem esansı

2 adet yumurtanın beyazı (oda sıcaklığında olmalı)

185 gr toz şeker



HAZIRLANIŞI


Derin bir kabın içinde toz şeker ve yumurta beyazlarını bir mikser yardımıyla kar haline gelinceye, katılaşıncaya kadar en az 7-8 dakika çırpalım Öte yandan toz bademi 60 gr toz şeker ile iyice karışana kadar karıştıralım İçine badem esansını da damlatalım


Şimdi de kar halindeki yumurta aklarını badem içine ekleyip, tahta kaşık ile köpüğü söndürmeden karıştıralım Üzerine yağlı veya pişirme kağıdı serili fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımı ile ufak parçalar şeklinde bu karışımı dökelim (istenirse ufak kek pişirme kağıtlarının içine de dökülebilir)



Daha önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim Ama sakın fırından çıkarmayın, en az 30 dakika kadar bekletelim Amerettilerin ortası yumuşak, dış kenarları hafif sarı-kahverengi olacak En az bir hafta saklayıp, yiyebilirsiniz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla