Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Yufka Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Yufka Tatlısı



Malzemeler :


2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt

Şerbet için:

1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Limon suyu

Hazırlanışı :
Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin Yayvan bir tavayı yağlayın Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin Kalan sütü üzerine gezdirin

Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin Tavayı ocaktan alın

Şerbet için; su ve şekeri kaynatın Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın Dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla