Konu
:
Fındıklı Yufka Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Yufka Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Yufka Tatlısı
Malzemeler :
2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
Limon suyu
Hazırlanışı :
Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin
Yayvan bir tavayı yağlayın
Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin
Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin
Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin
Kalan sütü üzerine gezdirin
Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin
Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin
Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın
Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin
Tavayı ocaktan alın
Şerbet için; su ve şekeri kaynatın
Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın
Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün
Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul