Konu
:
Bektaşi Üzümü Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bektaşi Üzümü Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bektaşi Üzümü Tatlısı
Bektaşi Üzümü tatlı tarifi - Bektaşi Üzümü tatlısı malzemeleri - tatlı malzemeleri
28-30 savoyar bisküvisi (pastanelerden alabilirsiniz)
1 kg bektaşi üzümü yada çekirdeksiz üzüm (yıkanmış, taneleri saplarından ayrılmış)
125 gr (1/2 su bardağı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
120 gr (2/3 su bardağı) badem (çekilmiş)
500 gr (2 su bardağı) acı krema
50 gr (1/4 su bardağı) su
15 gr (6 yaprak) jelatin (2 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)
Büyük boy bir kalıbın etrafına ve altına yağlı kâğıt döşeyiniz
Kalıbın iç kenarına savoyar bisküvilerini dik olarak diziniz
Kalan bisküvileri ayırıp kalıbı bir kenara koyunuz
Orta boy bir kâsede yumuşatılmış tereyağı ve şekeri tahta kaşıkla iyice karıştırınız
Sonra, çekilmiş bademleri ekleyiniz
Küçük bir kâsede 300 gr (1+1/4 su bardağı) acı kremayı yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız; sonra orta boy kâsedeki yağ karışımına ekleyip bir kenara bırakınız
Orta boy bir tencereye bektaşi üzümleri ile suyu koyunuz
Orta ateşte ara sıra karıştırarak 25-30 dakika, kapağı kapalı olarak kaynatınız
Üzümler yumuşayınca tencereyi ateşten indiriniz
Bektaşi üzümlerini iyice ezerek delikli süzgeçten geçiriniz
Kabuk ve çekirdeklerini atınız
Püre haline getirdiğiniz bektaşi üzümlerini, erimiş jelatin, krema, tereyağı, şeker ve badem karışımı ile birlikte iyice pürüzsüz olana kadar karıştırınız
Bu karışımı kalıptaki savoyar bisküvilerin ortasına döküp kalan bisküvileri üstüne diziniz
Bisküvileri yerleştirirken kalıbın biçiminin bozulmamasma dikkat ediniz
Üstüne bir yağlı kâğıt koyarak 12 saat yada bir gece buzdolabında bırakınız
Tatlıyı kalıptan çıkarmak için yağlı kâğıdı üstünden alınız
Kenarında keskin bıçak gezdirip üstüne servis tabağı kapayınız, bir defa sallayarak alt üst ediniz
(Bektaşi üzümü tatlısı kolaylıkla tabağa kayacaktır
) Etrafındaki ve dibindeki yağlı kâğıdı çıkarınız
Kalan 200 gr acı kremayı küçük bir kâsede yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla köpük haline gelene kadar çırpınız
Çırpılmış kremadan alıp bektaşi üzümü tatlısının üstüne sürünüz
Kalan kremayı da sıkma torbasına koyarak tatlının üstünü süsleyiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul