Konu
:
Susam tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Susam tatlisi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Susam tatlisi
Malzemeler
1 çay bardagi
irmik
1 çay bardagi hindistan cevizi
1 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi sivi yag
1 çay kasigi maya
1 su bardagi un
Simitleri bulamak için
susam
Surubu:
1,5 su bardagi toz
seker
1,5 su bardagi su
Ceyrek limon
Yapilis Tarifi
Irmik,hindistan cevizi,margarin;sivi yag,maya ve un bir kaba alinaraka karistirilir ve un ilave edilir
Elde edilen hamurdan çok kuçuk olmayan simitler yapip susama bulayin ve tepsiye dizin(yaglamaya yada unlamaya gerek yok)180 derece de pisir
Surup:Seker,su ve limon dan fazla koyu olmayan bir surup yapalim
Pisen ve iliyan simitlerin uzerine ilik serbeti gezdirelim
Surubunu cekince servis e hazirdir
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul