Konu
:
Düğme Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Düğme Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğme Tatlısı
Malzemeler:
125gr margarin
2 su bardağı irmik
2 Adet yumurta
1 Su bardağı un
1 Paket kabrtma tozu
1 Kahve fincanı soda
1 Çay kaşıgı vanilya
2 Çorba kaşığı marmelet
2 Çorba kaşığı badem
-Şerbet için:
-1,5 Su bardağı toz şeker
-1 Çorba kaşığı limon suyu
-1 Çay kaşığı vanilya
-1 Su bardağı su
Hazırlanışı:
-Öncelikle şerbeti hazırlayın:
-Bunun için 1 su bardağı su ve 1
5 su bardağı tozşekeri kaynatın
-Ocaktan alıp 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın
-Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kadar kavurun
-Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilyayı ekleyip yoğurun
-Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın
-Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın
Yağlanmış tepsiye dizin
-Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin
-Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti üzerinde gezdirin
-Ortalarına marmelat ve badem koyup, servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul