Yalnız Mesajı Göster

Düğme Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğme Tatlısı



Malzemeler:

125gr margarin
2 su bardağı irmik
2 Adet yumurta
1 Su bardağı un
1 Paket kabrtma tozu
1 Kahve fincanı soda
1 Çay kaşıgı vanilya
2 Çorba kaşığı marmelet
2 Çorba kaşığı badem


-Şerbet için:

-1,5 Su bardağı toz şeker
-1 Çorba kaşığı limon suyu
-1 Çay kaşığı vanilya
-1 Su bardağı su


Hazırlanışı:

-Öncelikle şerbeti hazırlayın:

-Bunun için 1 su bardağı su ve 15 su bardağı tozşekeri kaynatın

-Ocaktan alıp 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın

-Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kadar kavurun

-Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilyayı ekleyip yoğurun

-Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın

-Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırınYağlanmış tepsiye dizin

-Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin

-Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti üzerinde gezdirin

-Ortalarına marmelat ve badem koyup, servis yapabilirsiniz

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla