Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Krema Kubbesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Krema Kubbesi



MALZEMELER


3 adet elma

6 su bardağı süt

9 yemek kaşığı tozşeker

1 paket vanilya

1 su bardağı hazır çiğ krema

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası


Süslemek için;

Taze nane yaprakları



HAZIRLANIŞI


Tencerenin içinde 6 yemek kaşığı şekerle birlikte un ve mısır nişastasını karıştırın Süt ekleyip, kaynayıncaya dek karıştırarak, orta ateşte pişirin Vanilyayı da katıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın Soğuyunca bu karışımı kremayla birlikte 10 dakika mikserle çırpın

Küçük kapları soğuk suyla ıslatın İçlerine kremayı paylaştırın En az 6 saat buzdolabında bekletin


Servisten 30 dakika kadar önce kalan toz şekeri bir tavaya koyup, orta ateşte rengi açık kahverengiye dönünceye dek pişirin (karamelize edin) İçine rendelenmiş elmaları koyup, 5 dakika kadar pişirin ve hemen servis tabaklarına bu sosu paylaştırın Kaselerdeki muhallebiyi karamelin üzerine ters çevirin Nane yaprağıyla elma görüntüsü vererek, soğuk olarak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla