Konu
:
Fındıklı Lokma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Lokma Tatlısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Lokma Tatlısı
MALZEMELER
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı toz maya
1 adet yumurta
2 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
Üzeri için;
1 çay bardağı dövülmüş fındık veya karamelli fındık
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için;
Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın
Şerbetin koyulaşması için 15 dakika kaynatıp, limon suyunu ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın
Lokma hamuru için;
Çukur bir kabın içerisine 2 su bardağı ılık su koyup, maya ve şekeri ilave edip karıştırın
Şeker eridikten sonra yumurtayı kırıp, yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin
Yavaş yavaş unu döküp, bir yandan da kabın içerindeki malzemeyi koyu kıvama gelene kadar elinizle karıştırın
Üzerini temiz bir bezle kapatıp, mayalanması için 30-35 dakika bekletin
Mayalanan hamurdan sol elinizle bir miktar alıp, avucunuzda sıkarak sağ elinizdeki küçük kaşıkla da lokma hamurundan alıp kızgın yağa yavaşça bırakın
Tencereyi sallayarak lokmaları nar gibi kızartın
Yağın içinden aldığınız lokmaları soğumuş şuruba atıp 5 dakika bekletin
Şerbetin içinden lokmaları süzgeçle alıp, servis tabağına dizin
Üzerine fındıkları serpiştirip, ılıkken servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul