Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Kabak Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Kabak Tatlısı



Vejeteryan Kabak Tatlısı Tarifi - Vejeteryan Kabak Tatlısı Yapılışı
Vejetaryan Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1 kg bal kabağı

1,5 bardak şeker

1/2 bardak dövülmüş ceviz içi

Bir fiske tuz (isteğe bağlı)


Kabağı küçük parçalara bölün ve soyup 1 cm kalığında şeritler halinde kesin Tencereye koyup şeker ve suyu ekleyerek orta ateşte kabaklar şeffaflaşana kadar pişirin (özellikle tencerenin üstünde kalanlar) soğutup, bir spatula ile karıştırmadan servis tabağına alın ve üstlerine dövülmüş ceviz dökün

Not: Kabak parçaları elden geldiğince karıştırılmamalı bu yüzden de derin olmayan bir tencerede pişirilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla