Konu
:
Vejetaryen Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Baklava
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Baklava
Vejeteryan Baklava Tarifi - Vejeteryan Baklava Yapılışı
Vejetaryan Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
1 kg hazır yufka (dondurulmuş)
1 bardak dövülmüş ceviz
1/2 kg tereyağı (kesinlikle margarin kullanılmaz)
Şurubu
1,5 bardak şeker
1 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatın (biraz koyulaşana kadar ama çok da koyu olmasın), limon suyunu ekleyin ve iki dakika daha kaynatın
Kenara alın ve baklavanın üzerine dökmeden önce iyice soğutun
Hamuru (dondurulmuş ise eğer) bir saat çözülmesi için bekletin ve açıp tam ortadan kesin
20x30 cm büyüklüğünde pyrex tepsiyi bir tatlı kaşığı tereyağı ile eşit şekilde yağlayın
Geri kalan tereyağı eritin ve pyrex tepsiye yarım yufkayı yayıp üzerine yağı sürün
Tüm yarım yufkalar bitene kadar her katı yağlayarak koyun
Hamurun yarım kilosu böylece üstüste konduğunda dövülmüş cevizleri düzgünce her tarafa döşeyin ve geri kalan yufkaları aynı şekilde koymaya devam edin
Kopmuş parçalar da konabilir ama en üst tabaka mutlaka bütün olmalı
Katlı hamuru keskin bir bıçakla 5 cm
genişliğinde şeritler halinde kesin ve sonra çaprazlamasına keserek baklava biçimini verin
Üstüne eritilmiş tereyağının kalanını sürün ve 350 derecelik fırında üstü kızarana kadar 40 dakika pişirin
Pişmiş baklavayı fırından alır almaz üzerine soğuk şurubu dökün
Soğutup servis tabağına çıkarın
Bu şekilde birkaç gün kalabilir ve tadı daha da iyi olur
Not:
Ceviz yerine dövülmüş antepfıstığı da konabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul