Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Aşure

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Aşure



Vejeteryan Aşure Tarifi - Vejeteryan Aşure Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


2 bardak buğday

1/2 bardak pirinç

1/3 bardak kuru fasulye

1/3 bardak nohut

2 bardak şeker

1/2 bardak kuru üzüm

4 tane kuru incir, küçük parçalara kesilmiş

4 tane kuru kayısı, küçük parçalara kesilmiş

1 yemek kaşığı kavrulmuş susam

1 bardak dövülmüş ceviz içi

1/2 bardak dövülmüş fındık


Buğdayı, pirinci, fasulyeleri ve nohutu yıkayıp bir büyük tencereye koyun ve tepeleme su doldurup akşamdan ıslatmaya bırakın

Ertesi gün tencereyi (dibi kalın bir tencere olmalı) orta ateşte tam bir saat ve sonra ateşi kısarak içindeki bakliyat iyice yumuşayıp suyu yarıya inene kadar iki saat daha pişirin

Sonra iki bardak şeker ekleyerek bir yarım saat kadar daha kaynatın

Kıvamı lapa gibi koyu olmalıdır Ayrı ayrı cam kaselere dökün

Soğuduğunda üstlerine kuru üzüm, kayısı, fındık ve susam koyun

Bu tatlı dolapta saklanmalı ve soğuk servis edilmelidir

Nuh Peygamber'in tufandan sonra gemide kalmış ne malzeme varsa kullanarak bu tatlıyı yaptığı söylenir

Ne bulabildiyse büyük kazana atıp uzun süre kısık ateşte yavaş yavaş pişirdiğine inanılır

Alıntı Yaparak Cevapla