Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Elmasiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Elmasiye



MALZEMELER


1,5 su bardağı toz şeker

6 adet portakal

1 adet limon

5 yaprak jelatin

2 su bardağı su



HAZIRLANIŞI


Öncelikle portakalların ve limonun suyunu sıkıp, süzdürün Ilık suda jelatinleri eritin Bir tencereye su ve toz şekeri koyarak orta ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin Portakal ve limon suyuyla erimiş jelatini katın


Kaynamak üzereyken alın ve ılınmaya bırakın Ilınınca kaselere boşaltın ve buzdolabına alın Donunca, kaseleri sıcak suya oturtup, 3 dakika bekletin ve servis tabaklarına tersyüz edin Tekrar buzdolabına koyun Servise kadar buzdolabında tutun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla