Konu
:
Portakallı Elmasiye
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Elmasiye
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Elmasiye
MALZEMELER
1,5 su bardağı toz şeker
6 adet portakal
1 adet limon
5 yaprak jelatin
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle portakalların ve limonun suyunu sıkıp, süzdürün
Ilık suda jelatinleri eritin
Bir tencereye su ve toz şekeri koyarak orta ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin
Portakal ve limon suyuyla erimiş jelatini katın
Kaynamak üzereyken alın ve ılınmaya bırakın
Ilınınca kaselere boşaltın ve buzdolabına alın
Donunca, kaseleri sıcak suya oturtup, 3 dakika bekletin ve servis tabaklarına tersyüz edin
Tekrar buzdolabına koyun
Servise kadar buzdolabında tutun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul