Konu
:
Portakallı Fanfin Krema
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Fanfin Krema
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Fanfin Krema
MALZEMELER
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt ve 1 büyük portakal suyu
Üzerini süslemek için:
Portakal dilimleri
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını, toz şekerle beraber köpük köpük olana kadar 2-3 dakika çırpalım
İçine un ve nişasta ekleyip, yine 1 dakika kadar çırpalım
Öte yandan ufak bir tencerede süt ve portakal suyunu karıştırıp, kaynatalım
Kaynayınca ocağın altını kapatalım
Sonra bu portakallı kaynar sütü çok yavaş yavaş ve azar azar yumurtalı karışımın üzerine akıtarak ilave edelim
Ama sürekli karıştırmayı da ihmal etmeyelim
Şimdi bu karışımın hepsini küçük bir tencereye aktaralım ve çok ağır ateşte, muhallebi kıvamına gelinceye kadar yani koyulaşıncaya değin pişirelim
Ama ateş çok kısık olmalı ve sürekli karıştırmaya devam etmelisiniz
Ancak sakın kaynatmayın İşte bu kremanın püf noktası da burada
Baktınız ki krema gibi hafif katı kıvamı yakaladınız hemen ocağın altını kapatalım
Kremayı bir kenara alıp, ılınmaya bırakalım
Sonra da kaselere veya küp bardaklarına boşaltıp, buzdolabına koyalım, en az 3-4 saat bekletelim
Sonra servise sunalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul