Konu
:
Çıtır Milföylü - Karamelli Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Çıtır Milföylü - Karamelli Muhallebi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çıtır Milföylü - Karamelli Muhallebi
muhallebili milföy - milföylü muhallebi tatlısıMalzemeler
5 - 6 adet milföy hamuru
Muhallebisi İçin
1,5 lt
süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Karamel İçin
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu (200 ml) çiğ krema
Yapılışı
Öncelikle süte unu, şekeri ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Pişen muhallebiyi pürüzsüz olması için güzelce çırpın ve kaselere paylaştırın
Milföy hamurlarını ikiye kesin ve fırın tepsisine dizin
yaklaşık 190 - 200 derecede kabarıp kızarana kadar pişirin
Kızaran milföy hamurlarını ufalayın
Ayrı bir yerde karameli hazırlayın
2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin
Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin
Karamelin altını kapatınca çiğ kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın
(Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı öneririm)
Soğuyan muhallebillebilerin üzerine önce karamelli sostan, sonra da ufalanmış milföylerden koyup servis edin
Not: Bu tatlıyı her yaptığımızda karamelin neredeyse yarısı artıyor
O yüzden karameli yarım ölçü yapmanızı tavsiye ederim
Artan karameli de kek yada kurabiyelerin hamuruna katabilir, veya üzerini süslemekte kullanarak değerlendirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul